06 14 29 53 44 info@picties.nl

Afscheidsfotografie… voor een liefdevolle herinnering

Van alle belangrijke momenten in een mensenleven worden foto’s gemaakt. Waarom dan niet van een afscheid? Een overleden dierbare verdient het mooiste afscheid dat bestaat. Het kan van grote emotionele waarde zijn om de mooie momenten van dat afscheid nog eens te kunnen bekijken.

Steeds vaker worden bij uitvaarten foto’s gemaakt. Voor veel nabestaanden vormen uitvaartfoto’s een waardevolle aanvulling op de persoonlijke herinnering; want beelden blijven. Omdat een afscheid van een dierbare een verdrietige gebeurtenis is, kunnen er mooie, dierbare en ontroerende momenten in de hectiek en ontroering van de dag juist aan u voorbijgaan.

De eerste keer dat ik met afscheidsfotografie te maken kreeg, was bij het overlijden van een zeer dierbare vriendin. Ik heb bij haar alles tot aan haar dood intens meebeleefd. De familie had mij dan ook gevraagd om mooie momenten, tastbare details en een beleving van de uitvaart, haar begrafenis, vast te leggen. Doordat ik emotioneel dichtbij de overledene en haar nabestaanden stond, wist ik de juiste momenten in waardevolle beelden om te zetten. Deze ervaring heb ik meegenomen in de andere uitvaartreportages.

Een uitvaart vastleggen op beeld kan niet iedereen, maar ik kan nu wel zeggen dat dit voor mij een specialisatie is die ik me eigen gemaakt heb.

  • Ik houd rekening met de familie en hun wensen.
  • Probeer me zo onzichtbaar mogelijk op te stellen.
  • Vang momenten voor u, die u waarschijnlijk niet waarneemt.
  • Het belangrijkste is de uitvaart, en niet mijn aanwezigheid.
  • Praat eventueel met nabestaanden of de uitvaartbegeleider wat de wensen van de overledene waren.
  • Stel me neutraal op, ook qua kleding.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op...